LEGO SRBIJA

Lego Srbija je srpski sajt gde Lego kolekcionari mogu da diskutuju, predstavljaju i razmenjuju svoja iskustva o Lego kockama, i trguju njima. Na sajtu se takođe može diskutovati o raznim stvarima koje su bitne članovima

HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog inOvde je prikazana detaljna statistika o forumimu

Share | 

Lego muzej u Pragu

View previous topic View next topic Go down 
Goto page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Bogdanst
Administrator
Administrator

PostSubject: Lego muzej u Pragu   Tue Dec 13, 2011 3:16 pm

Malo sam se razmisljao gde da stavim ovu temu, ali ovo je pravo kolekcionarstvo Smile

Elem, u starome Pragu postoji najveci muzej lego setova u Evropi, kako se pripoveda... mada ne mogu da uporedim sa drugim slicnim, znam da je postavka mnogo veca od bilo koje izlozbe na kojoj sam bio, a bio sam na nekoliko.

U sirem centru, u veoma vaznoj ulici Narodni nalazi se lego prodavnica sa lego muzejem

A nakon prodajnog prostora, spusta se u muzej, gde odmah stoji postavka lego city setova, gde je mnostvo povezanih setova, sa lukom, aerodromom, kucama, stanicama i kolcima, takodje i sportskim setovima, fantastican prizor

Sa strane te city postavke, nalaze se technic setovi, i ekskluziv set viseci most sa jos par setica sa minifigurama, samo da pokaze kako moze da se uklopi u postavku sa obicnim minifigurama u prvom redu

a onda iza i ogromna postavka lego gradjevinaskih setova i aviona koji vise sa plafona postavke, da se tako izrazim, sa raznim dizalicama, kamionima i vetrenjacom.

preko puta gradjevinaca, sa druge strane centralne city postavke idu setovi raznih automobila, i naravno cars2 tematika, gde ima bas dosta tih cars setova.

potom idu lego vozovi, fenomenalna postavka sa prekidacima kojima zaista pokrecu se vozici unutra, ima oko 10 vozova najmanje, i mislim da skoro svi mogu da se pokrenu (nije mogao samo 1, tj 1 prekidac nije nista radio kad se pritisne).

takodje na prekidace radi i vetrenjaca u gradjevinskom delu i vrteska na city postavci. pored mobilisanih vozova, postoji i vitrina sa setovima vozova koji su samo izlozeni, i ne stoje na sinama...

potom se prelazi u narednu prostoriju, koja ima samo setove na policama vitrina, i to vatrogasne, policijske, opet city setove,

a sa druge strane i stare stare setove, prve ikad lego setove, dok su jos bili samo igracke a ne i kocke...

potom se ide u drugu takvu sobicu, isto sa vitrinama, gde je ogromna vitrina sa zamkovima, i slicnim srednjevekovnim setovima (da tu je i MMV)

a prekoputa je velika vitrina sa ekskluzivnim setovima-kucama (svi oni setovi sa cafe corner-om, vatrogasnom stanicom i zimski setovi, i ringispil...)

i mala vitrina sa arhitekt setovima

mali kip slobode od lego kocaka me je za trenutak uplasio da smo stigli do kraja postavke, sto me bas i nije ucinilo srecnim, ali ne, to je bila tek trecina postavke, jer sam primetio da nedostaju i gusari i licencirani setovi... naravno zaboravio sam da nisam video ni space setove, a samim tim ni star wars, ali izlagac nije zaboravio da i njih postavi, no do njih malo kasnije dolazimo.

Ogromna zamerka sto iako covek ne moze da promasi space postavku, vrlo je lako zaobici sobicu sa gusarima i jos jednu manju sa raznom postavkom, jer su uvuceni u sobe koje nisu u liniji setanja, a svetlo se pali samo kad neko udje u prostoriju, no kako neko da zna da to nisu sluzbene prostorije u koje se ne sme.. bar ih mi u Srbiji takvih sluzbenih imamo na pretek. No ovo nije taj slucaj i postavke se nastavljaju.

No o nastavku malo kasnije Smile

“Od 135 poslanika ZA predlog je glasalo 133-oje, pa konstatujem da je Narodna Skupština usvojila predlog odluke o obustavi obaveze služenja vojnog roka”, saopštila je predsednica Skupštine Slavica Đukić – Dejanović.
Back to top Go down
View user profile
Profa21
Tvorac 2000-tog i 3000-tog posta

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Tue Dec 13, 2011 3:34 pm

Auuuu juhu

Super, uživancija!!!

p.s. Znači tamo si bio za vikend!? Smile
Back to top Go down
View user profile
Bogdanst
Administrator
Administrator

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Tue Dec 13, 2011 6:52 pm

da Smile vikend u pragu, a kako da onda ne odem na takvo mesto kad sam vec presao toliki put Smile a vala put je bio ogroman, a putevi su im toliko losi... gori nego nasi, ako mozes da verujes

“Od 135 poslanika ZA predlog je glasalo 133-oje, pa konstatujem da je Narodna Skupština usvojila predlog odluke o obustavi obaveze služenja vojnog roka”, saopštila je predsednica Skupštine Slavica Đukić – Dejanović.
Back to top Go down
View user profile
JaBaDaBaDu
Tvorac 4000-tog posta
Tvorac 4000-tog posta

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Tue Dec 13, 2011 6:56 pm

Mislim da je ovo jedno od retkih mesta koje bi Bogdan i mozda jos neki clan hteo da opljacka Smile salim se jocolor
Back to top Go down
View user profile
Bogdanst
Administrator
Administrator

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Tue Dec 13, 2011 7:00 pm

ne salis se Smile ne bih da opljackam, samo da okupiram, uselim se i steknem stanarsko pravo Very Happy

Back to top Go down
View user profile
Profa21

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Tue Dec 13, 2011 7:41 pm

Apsolutno se slažem! I ja bih Smile
Back to top Go down
View user profile
daulex

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Tue Dec 13, 2011 11:26 pm

Sjajan izvestaj.
Bio sam u Pragu ovog proleca i sad se jeden sto nisam posetio ovu lepotu.
Ajde Bogdane pohvali se, sigurno si kupio nesto ...

Back to top Go down
View user profile
Bogdanst
Administrator
Administrator

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Wed Dec 14, 2011 2:09 am

ma znas kako im je super, imaju 2 wc Smile po eu, za bate i seke, ne znam gde bi se kupao, ali pored toliko lega... ko ima vremena za kupanje Smile

Back to top Go down
View user profile
JaBaDaBaDu
Tvorac 4000-tog posta
Tvorac 4000-tog posta

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Thu Dec 15, 2011 8:56 am

HAhaaha, Bogdane ja mislim da bi ti prvo odmerio onu policu sa 6086? Smile))
Back to top Go down
View user profile
Bogdanst
Administrator
Administrator

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Thu Dec 15, 2011 10:08 am

cela ta sobica mi je bila draga srcu, tako da bih tu rado postavio da mi bude spavaca soba Smile

Back to top Go down
View user profile
JaBaDaBaDu
Tvorac 4000-tog posta
Tvorac 4000-tog posta

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Fri Dec 16, 2011 7:10 pm

Zamisli da imas celu takvu sobu, pa ja bih ugradio alarm onaj najbucniji! Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Bogdanst
Administrator
Administrator

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Fri Dec 16, 2011 7:26 pm

ma ja bih pse vezao Smile

u utorak ostatak slika kacim Smile nakon slave

Back to top Go down
View user profile
JaBaDaBaDu
Tvorac 4000-tog posta
Tvorac 4000-tog posta

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Fri Dec 16, 2011 8:16 pm

lol!
bez 2 kerbera nisi resio stvar Smile)))))))
Back to top Go down
View user profile
Bogdanst
Administrator
Administrator

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Wed Jan 04, 2012 5:56 pm

posto sam ostao duzan jos od prosle godine da dovrsim opis ture po lego muzeju u Pragu, a danas sam dobio nenadano slobodan dan, sledi drugi deo

nakon prolaska malog lego kipa slobode, sa kojim sam i prekinuo prvi deo opisa, hodnikom levo se pruza pogled na stepeniste kojim bih i ja posao da slucajno nisam video da sa strane imaju vrata. pomislih da su to sluzbene prostorije, ali to su bile izlozbene sobe. prvo se ulazi u malu sobu potom u malo vecu.

ostatak izlozbenog prostora ne samo da je drugaciji, nego je i postavka drugacije izlozena, ali nema veze jer je i tako obilna setovima.

ulaskom u malu sobu, nalaze se razni setovi cija je tematika verovatno figure u boji koze, ili roze boja, ne znam Very Happy

tu su betmen (stari setovi, ali u to vreme i jedini setovi koji su mogli da se kupe), indiana jones (iz nekog razloga podeljen na 2 police koje nisu jedna do druge), belvile i paradiso, dino 2010 i dino island (dino avanturisti), toy story i sundjer bob (kao sto mozete videti, sem sto su vecinom licencirani, nema neke preterane logike)

potom ulaskom u vecu sobu dolazi se do dugo trazene kolekcije gusarskih setova (i western setova iz nekog razloga), pravi dragulj, mozda nisu svi setovi tu, ali to je i nemoguce s obzirom na velicinu tematike

tu su i licencirani setovi pirata sa kariba, svi sem najveceg i najmanjeg seta, crnog bisera i battle pack-a

a ostatak sobe je sarenolik (jedino im priznajem da im je zajednicko sto nisu otkrili hiperpogon za svemirkse brodove, sve ostalo je...)

u toj sobici su jos i samuraji, orkovski setovi, ali i ostali castle setovi koji bi trebalo da se se nasli kod zamaka u drugoj sobi

i sad, sto je ovo izdvojeno ovako smesno sa strane?

tu su i avantursiti iz pustinje, novi faraoni kao i princ od persije, bar neka logicna celina (i robin hud, koji je na slici prikazan sa ovom celinom)

potom dolaze dve police harry potter setova, koji bi i mogli da idu uz setove orkova (kao magija i fantasy), ali opet, ja bih im dao zaseban displej, mozda

posto mu je ovo najbogatija postavka, evo i krupan plan, da se vidi mozda i koji su sve setovi tu (jer hvala bogu sam harry potter se dobija u skoro svakom setu)

potom dolazimo do zanimljivog mesta za jedan ekskluzivni set, jer se taj mahal nalazi pored ulaza u WC. sto ti je standard, njima je ovaj set toliko nebitan da ga drze iznad toalet papira Very Happy

jos malo pa je gotovo sa prvi spratom, desno pre penjanja na stepeniste se nalazi po meni najbolje uredjena postavka, pomoski lego svet, sa atlantis temo kao i lego aquanaut/aquashark i lego divers

znam da ce sada opet da se bacaju truli paradajizi na monitor, ali ovo kacenje je trajalo 2 sata, stoga pravim predah, a nastavk ce da usledi skoro, do tada, uzivajte u dosadasnjim slikama (btw, kad sve zavrsim, spojicu sve u jedan post, cisto da znate Smile )
Back to top Go down
View user profile
Bogdanst
Administrator
Administrator

PostSubject: Re: Lego muzej u Pragu   Wed Jan 04, 2012 8:15 pm

kretanjem uz stepenice prvo se stize do nultog sprata, odnosno do nivoa gde smo usli, samo sa druge strane prostorije, koji je aparatima kao na stanicama odvojen od ostatka (stepeniste je odvojeno od ostalih soba u tom nivou jer prolazenjem kroz aparat napusta se muzejski deo i ulazi u prvo igraonicu a potom nazad u radnju)

no stepenice vode jos gore, ka spratu iznad ulaznog nivoa, gde se nalaze space setovi i star wars kolekcija. na zidu tokom prolaska do gornjeg sprata se nalazi vitrinica na zidu sa bionicle setovima, ali to nisam slikao.

ulaskom u sobu na spratu prvo nas doceka nasmejana bista Darth Maula, sa generalovim setom Very Happy

potom sa leve strane je ogromna vitrina sa Star Wars postavkom (vitrina je u obliku slova F tako da jedan deo je izbacen i moze mu se prici sa 3 strane)

evo i par zumiranih slika tih polica

sa strane se nalaze dodatne vitrine sa setovima

prolaskom kroz vrata (okvir za vrata Smile ) dolazi se do displeja sa space tematikom. tu je UFO, Blacktron, Ice planet (bukvalno sve space edicije koje mi padaju na pamet)

ali tu su i power miners i rock raiders setovi, kao i agenti, koji mozda i ne bi morali da budu tu. za kraj slika koja bi po meni mogla da bude i dole medju city setovima, ali je stavljena ovde Smile ko zna koga prevozi alien

obilaskom celog muzeja, vraca se na nulti sprat, prolazi kroz aparat (kao na stanici, vec pomenuti) cime je obilazak zavrsen. dolazi se u svojevrsnu igraonicu gde su lego stolovi sa kockama, a na policama su setovi sahova koliko se secam (tj oni su mi zapali za oko, jer su imali veliki fantasy sah, kao i mali fantasy sah, i kingdoms i vikings) nakon izlaska iz te igraonice priblizava se ponovo ulaznim vratima, odnosno dolazi se u deo gde je prodavnica. ima svega, cak i nekih starih setova, ali cene su bezobrazne, kao da smo kod kuce. imaju i odredjenu bricklink radnju tamo, gde se neki nasumicni delovi kupuju na rinfuz (nije pick a brick, ali je slicno) a cena je po komadu, no previse previse skupo, ali dobro, ipak je ovo posao. ja nisam nista od setova kupio tamo, previse je skupo, kupio sam privezak Dart Vader, ali ni on nije jeftin bio, no ko ce to da primeti kad treba da konvertuje krune u dinare Wink

lego muzej je fantastican, obavezna destinacija za sve koji su u Pragu i vole lego, toplo preporucujem oblizak, i nadam se da sam ovom malom foto sesijom uspeo malo da vam zagolicam mastu i zelju da posetite praski muzej lego kocaka

Back to top Go down
View user profile

Lego muzej u Pragu

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Goto page : 1, 2  Next

Similar topics

-
» LEGO UNIVERSE JUST CLOSED
» Lego Jango Fett Slave 1 set 7153
» Lego hary-poter
» LEGO UNIVERSE OPEN SIGNUPS
» LEGO Universe News from E3!