LEGO SRBIJA

NEAKTIVAN/INACTIVE: Lego Srbija je srpski sajt gde Lego kolekcionari mogu da diskutuju, predstavljaju i razmenjuju svoja iskustva o Lego kockama, i trguju njima. Na sajtu se takođe može diskutovati o raznim stvarima koje su bitne članovima
 
HomeCalendarFAQSearchUsergroupsRegisterLog inOvde je prikazana detaljna statistika o forumimu

Share | 
 

 Veliko takmicenje povodom godinjice foruma

Go down 
AuthorMessage
Guest
GuestPostSubject: Veliko takmicenje povodom godinjice foruma   Fri Feb 17, 2012 7:58 pm

Dragi clanovi,

kao sto je najvaljeno, povodom godinjice foruma 17. februara, priredjujemo veliko takmicenje sa fondom nagrada. Detaljni opis je u nastavku.

Nagrade:

Pobednik bira jednu od nagrada: 2255 Sensei Wu, 2258 Ninja Ambush, 2516 Ninja Outpost
Drugoplasirani bira jednu od preostalih nagrada, nakon sto je pobednik izabrao svoju
Treceplasirani dobija preostali set medju setovia koji su bili fond nagrada

Tema:
Akciona scena borbe iz nekog filma, u obzir dolaze scene sa oruzanom borbom, bilo vatrenim bilo hladnim oruzjem, kao i scene bilo kakvog fizickog suboka.

Unosi:
Potreno je napraviti sliku i okaciti u ovu temu, moze do 3 slike iz razlicitih uglova ili fokus na odredjene detalje, ali je neophodno da sve slike budu na istoj postavci (znaci bez pomeranja elemenata izmedju 2 slike). Kreacije mogu biti od 16x16 velicine ploce (sto znaci da moze da se poredjaju jedna pored druge 16 kockica 1sa1 standardnih lego, po duzini i po sirini), do 48x48 velicine ploce, i potrebno je samo koristiti originalne LEGO delove (nema digitalnih kocaka) mada posedovanje same ploce nije automatski neophodno (bitno je da kreacije ide na te dimenzije). Pored uslikanog unosa, mora da postoji i slika scene iz filma koju ste napravili, i prva slika mora biti iz istog ugla kao i scena iz filma, dok druge 2 mogu biti slike nekih zanimljivih detalja (za sliku scene iz filma, preporucujemo da potrazite filma na youtube, pa kada naidjete na scenu pauzirate klip, da koristite "printscreen" na tastaturi, te da tu sliku filma prebacite u program "paint" pomocu funkcije "paste" - ovo je najprostija metoda, koristite bilo koju drugu zelite). Potrebno je malo i opisati scenu, kao i razlog zasto bas tu scenu ste uzeli. NE MOZE SCENA KOJU JE LEGO ODRADIO KAO ZVANICNI SET, ALI MOZE FILM KOJI JE LICENCIRAN

Ucesnici:
Svi clanovi foruma koji su se registrovali pre 16. februara u 1h po ponoci po nasem vremenu (Srbija) osim osoblja foruma. Svaki clan sme samo sa 1 unosom da se takmici.

Legalnost unosa:
Sve kreacije moraju biti originalne i napravljene samo za ovaj forum, stoga je neophodno da cetvrta slika koju ljudi salju nama na PM bude uslikana sa nekim dnevnim novinama ili akcijskim promo novinama nekog prodajnog objekta da si potvrdio datum kreiranja unosa; verujem da svi imate zatrpane sanducice promo novinama od Maxija ili ideje ili slicno, stoga to nije problem. Bilo kakav stampani materijal u mesecu februaru dolazi u obzir i mora se ukljuciti u kreaciju: slika ce biti sa visine gde se pored kreacije slikaju te novine - opet napomena elementi kreacije ne smeju da budu pomerani (kako su stojali na prve 3 slike, tako moraju i na slici sa novinama). Umesto dnevnih novina, moguce je da se uslika kreacija kako stoji ispred monitora koji prikazuje naslovnu stranicu sa ovim obavestenjem, kao dokaz da se radi o kreaciji koja je napravljena nakon pocetka takmicenja. Kreacije napravljene za ovo takmicenje ne smeju se koristiti za bilo koje drugo takmicenje (odnosno, znam da niko ne dozvoljava da nakon kacenja za ovo takmicenje moze da se koristi za neko drugo, stoga to ne treba ni precizirati sta ce drugi raditi takvim unosima). Svako ce moci da otvoi novu temu za unosenje svojih kreacije, jer ce ova tema biti zakljucana za siru javnost, zbog ocuvanja preglednosti unosa, i editovce se zakljucana tema samo da bi se ubacili novi unosi kako pristizu. Ubacivanje novih unosa ce se obaviti cim pre osoblje moze da stigne da to uradi, ali u svakom slucaju pre isteka vremena takmicenja, te nece ni jedan unos biti izostavljen ako se podnese do roka takmicenja (videti ispod). Svoje teme sa kreacijama pravite ovde:
http://legosrbija.forumotion.com/f14-takmicenja-foruma
Kod unosa ce se ocenjivati koliko je zanimljiva scena koju je takmicar izabrao, koliko je usepsno prebacena scena u lego svet, odnosno koliko verno kreacija lega oslikava scenu. Mada su minifigure centar paznje, ocenjivace se i okolina koja se vidi u sceni, naravno, obogacivanje sa stilom nece da se kaznjava (a da li neko to ume da uradi kako valja, nazalost podlozno je sudu sudija, zato molimo oprez ovde). Boja nece biti presudna, ali ipak je pozeljno da se pridrzava kolor palete koja je sceni po kojoj se pravi lego kreacija.

Rokovi za podnosenje unosa:
Legalni su svi unosi koji su okaceni od 17. februara 20h do 17. marta 2012. do 23:59h.

Ocenjivanje i proglasavanje pobednika i dodeljivanje nagrada:
Nakon krajnjeg roka za podnosenje unosa za takmicenje, tema se zakljucava, tako da se ni fizicki ne mogu okaciti novi unosi. Do 27. marta 2012. bice proglaseni pobednici prema ocenama sudije koje cini osoblje foruma (MasterHaosis i Bogdanst). Potom ce biti kontaktirani pobednici mejlom za dogovor oko preuzimanja nagrada ili slanja istih. Bilo kakve troskove prema trecim licima koji proizilaze iz predaje nagrada snosi primalac nagrada (osim troskove fizicke licne predaje odnosno troskove gradskog prevoza u Beogradu u prvoj zoni). Ovo se uglavnom odnosi na slanje nagrade u inostranstvo, ali i van Beograda.

Pravila ponasanja tokom takmicenja:
Zabranjeno je svako vredjanje clanova, i njihovih unosa, kao i bilo koga drugog tokom trajanja takmicenja, u postovima za kreaciju unosa. Svako moze dati svoj komentar, ali molimo vas da se pridrzavate pravila lepog ponasanja. Zabranjeno je lazirati unose, postavljati tudje unose kao svoje, postavljati stare unose sa drugih takmicenja i slicne prevare koje se protivne legalnosti bilo kod takmicenja, pa i ovog.


Last edited by Bogdanst on Fri Feb 17, 2012 8:01 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Guest
GuestPostSubject: Re: Veliko takmicenje povodom godinjice foruma   Fri Feb 17, 2012 10:18 pm

Zbog preglednosti teme, od nadalje je zakljucana, a sva pitanja pisite ovde:
http://legosrbija.forumotion.com/t295-mesto-za-pitanja-u-vezi-velikog-takmicenja-povodom-godisnjice-foruma

nadalje ce se ovde ubacivati samo post sa kreacijom za takmicenje
Back to top Go down
MasterHaosis
Vlasnik Sajta
Vlasnik Sajta
avatar

Posts : 1206
Join date : 2010-02-17
Age : 29

PostSubject: Re: Veliko takmicenje povodom godinjice foruma   Tue Feb 21, 2012 8:56 pm


_________________
Stanko wrote:
da je više reda, rada i discipline, u školama nebi bilo ovako a deca bi imala bar malo poštovanja!

Bogdanst wrote:
i voz je cool, moram reci, previse, novi duhovi su vrh, a moram uzeti voz zbog aviona, da se juri sa mojim crvenim baronom Very Happy sad vec lupam glupsti
Back to top Go down
http://legosrbija.forumotion.com
Sponsored content
PostSubject: Re: Veliko takmicenje povodom godinjice foruma   

Back to top Go down
 
Veliko takmicenje povodom godinjice foruma
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Jelejna je rodila bebu
» Neki od tutoriala foruma...
» Veliko Tarnovo (Bulgaria) sgraffito pottery

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
LEGO SRBIJA :: Takmičenja Foruma :: Veliko takmičenje povodom godinjice foruma-
Jump to: