LEGO SRBIJA

NEAKTIVAN/INACTIVE: Lego Srbija je srpski sajt gde Lego kolekcionari mogu da diskutuju, predstavljaju i razmenjuju svoja iskustva o Lego kockama, i trguju njima. Na sajtu se takođe može diskutovati o raznim stvarima koje su bitne članovima
 
HomeCalendarFAQSearchUsergroupsRegisterLog inOvde je prikazana detaljna statistika o forumimu

Share
 

 PRAVILNIK FORUMA LEGO SRBIJA

Go down 
AuthorMessage
MasterHaosis
Vlasnik Sajta
Vlasnik Sajta
MasterHaosis

Posts : 1206
Join date : 2010-02-17
Age : 31

PRAVILNIK FORUMA LEGO SRBIJA Empty
PostSubject: PRAVILNIK FORUMA LEGO SRBIJA   PRAVILNIK FORUMA LEGO SRBIJA Icon_minitimeSat Feb 20, 2010 2:55 am

PRAVILNIK FORUMA LEGO SRBIJA

Pri registraciji Vi se saglašavate sa pravilima ovog foruma

1)
---Ponašanje na forumu---
- Zabranjeno je vređanje, psovanje i omalovažavanje drugih članova ili grupe članova.
- Zabranjeno je otvarati diskusije i rasprave koje su bespotrebne i ne vode ničemu i zabranjeno je učestvoati u njima
- Zabranjeno je javno žaliti se na člana, grupu člana ili moderatora. Ako mislite da vas neko uznemirava, vređa, ili imate bilo kakvu primedbu (osnovanu) na nekog od članova ili gupe članova pošaljite PM moderatoru ili administratoru foruma kako bi se određene akcije ili istrage sprovele. Ako je nešto ozbiljnije, onda će se sprovesti istraga o tome, i biće svo osoblje sajta na raspolaganju kako bi se očivao javni red i mir u interesu svih nas
A ako imare (opravdanu) primedbu na rad moderatora, ili njegove zloupotrebe nad vama, obavezno pošaljite PM nekom od administratora ili vlasniku sajta, jer je to u okviru njihove nadležnosti, i sproveće se istraga i eventualne radnje.
-Strogo je zabranjeno da se žalite bez potrebe ili lažno na člana ili moderatora. Konstantne neosnovane žalbe mogu izazvati trajni ban. 1. To jednostavno nije lepo ćaliti se lažno. 2. Tako se može nedužnom smestiti kazna (u većini slučajevia to je i poenta) 3. time se gubi dragoceno vreme administracije, umesto da rade nešto pametno, administratori moraju da gube vreme na takve žalbe.

2)
---Postovi i teme---
- Zabranjeno je pisati više postova za redom. Ako želite nešto da dodate, koristite komadu EDIT. Ako prođu 48 sati od vašeg zadnjeg posta, onda možete ispod njega dodati nov, nikako ranije! Ovo pravilo ne važi u specifičnim slučajevima ( validan razlog za pisanje psotova jedan ispod drugog mora biti obajšnjen moderatoru ili administratoru, kao i njegovo odobravanje)
- Takođe je zabranjeno postovati dva ista posta. To se tretira kao spam.
- Zabranjeno je citirati previše. Znači ako želite da odgovorite na neki veliki post, nemojte ceo da ga citirate da bi ste napisali samo jednu rečenicu na primer. Još pogotovo ako sadrži veće slike. Citirajte samo ono što mislite da je neophodno, i naravno možete i više citata iz raznih predhodnih postova da koristite u vašem postu, i da odgovarate na njih, ali nemojte nepotrebne glomazne citate da koristite.
- Autor posta (član foruma) je odgovoran za svaki post! Zato nemojte odavati lične podatke nikome na forumu a pogotovo ne šifru, jer ne želimo da vidimo kasnije narušavanje reda i mira foruma od strane vašeg akaunta pod izgovorom da vam je to neko iskoristio.
- Pre nego da otvorite novu temu, obavezno pogledajte da li takva slična tema već postoji, da nebismo duplirali teme i rasprave bez potrebe.
-Takođe je zabranjeno otvarati dve iste teme.
-Zabranjeno je otvarati teme posvećene jednom članu. Za to psotoji PM (privatna poruka). Čestitanje rođendana, slave i tako tih važnih događaja idu u ,,Predstavljanja" forumu

3)
---Akaunti (nalozi) i članovi---
-Zabranjena je registracija besmislenih nikova.
To se odnosi na naloge sa pogrdnim rečima u niku, ponovljenim slovima, rečima, brojevima (niko ne želi da vidi nalog gde piše 012345 ili a01004ff i slično) itd...
- Svako je dužan da ima samo jedan nalog! Zabranjeno je kreiranje dva i više naloga na forumu od strane jednog člana.
Time rizikujete da odmah budete IP banovani sa sajta jer ćemo koristiti IP skeniranje za svakog novog člana.
Naravno, ukoliko imate validan razlog (brat i sestra, ili dva brata, a jedan kompjuter ili ste na kablovskom internetu pa svi koriste isti IP) odmah morate da obavestite nekog administratora sajta kako bi on razmislio i odlučio da vam odobri nalog i da ima u vidu. Neobaveštavanje administracije tretiraće se kao kršenje pravilnika.
- Takođe zabranjeno je davanje svog akaunta na korišćenje članovima. Vi dajte, ali da vas ne primetimo. Jer isto tako ne želimo da vidimo izgovor za kršenje pravilnika: ,,Nisam ja kriv, brat mi bio za kompjuterom!"
-Svako je odgovoran za svoj nalog, kao i za svoju šifru, pazite pri izboru šifre jer administracija niti sajt ne snose odgovornost za štete nanešene vašem nalogu, niti koje su nastale sa vašeg naloga ukoliko vam je neko ,,hakovao" nalog. Izaberite vašu šifru i ne pričajte je drugome.

4)
---Slike na forumu---
- Avatari su ograničeni na 150x200 piksela. Avatar ne sme da sadrži uvredljive sadržaje, niti pornografiju.
- Potpisi (signature) nisu automatski ograničene, ali je svaki korisnik dužan da postavi potpis (ako ga želi), najviše da bude 500x150. Ukoliko povećate potpis, biće vam ceo uklonjen. To je iz razloga da se ne razvlače strane zbog prevelikih potpisa koji i nisu toliko neophodni. Ovo je sasvim dovoljno
- Zabranjeno je postovati slike veće od 1024x768 (ceo ekran). nema razloga da se toliko velike slike postuju u postovima i da rayvlače forum. najbolje je slike postovati uz pomoć besplatnih hostera (imageshack, servimg..), i [img] tagovima, u formatu koji vi želite, to jest koje vam hoster dozvoljava. Znači najčešće korišćeni formati .bmp .jpg .png .tga .gif

I na kraju, mi smo mala zajednica (težimo da budemo veći), ali kod nas kvantitet ne znači kvalitet, znači nemojte se registrovati samo kolko da imate prazan akaunt, jer mi nećemo praviti grešku kao preko 90% sajtova na internetu, da čuvamo prazne naloge. Većina sajtova čuva prazne naloge da bi im virtuelno ,,veštački" povećavali broj registrovanih članova.
A to što prosečno na svakih 50 članova imaju po 5 aktivnih, nije im važno. Epa, nama jeste. Ako se već registrujete, odvojite bar 5 minuta dnevno pa postujte, družite se... Prazni nalozi će (osim izuzetaka) biti obrisani nakon nedelju dana od registracije! Na taj način ćemo odstraniti neaktivne naloge koji ničemu ne služe.

---

Znači, hvala vam što ste pročitali pravila, mislimo da su ona samo rutina i nadamo se da neće biti kršena i neće biti potrebe za preventivnim merama! Znači radite to što radite inače, postujte, pišite reviewe (lego fanovi i kolekcionari), kupujte, prodajte, menjajte lego, kako vama odgovara i čini va srećnim, tu vam je i kategorija za ostale teme, diskutujte, družie se i tako!

Pozdrav, vaše osoblje sajta LEGO SRBIJA
Back to top Go down
http://legosrbija.forumotion.com
 
PRAVILNIK FORUMA LEGO SRBIJA
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» AMRA NSW Show on this weekend (Oct 1-3, 2011) Lego on Display
» Cleaning Lego bricks
» Your first ever LEGO set.
» Lego lovers fall in.
» Recommend me a lego technic set

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
LEGO SRBIJA :: GENERALNO :: Novosti i obaveštenja-
Jump to: