| LEGO SRBIJA NEAKTIVAN/INACTIVE: Lego Srbija je srpski sajt gde Lego kolekcionari mogu da diskutuju, predstavljaju i razmenjuju svoja iskustva o Lego kockama, i trguju njima. Na sajtu se takođe može diskutovati o raznim stvarima koje su bitne članovima |
| | Novi naziv foruma | |
|
+5Ђапето Profa21 LegoLover Majki Jony Prah 9 posters | |
Koji je najbolji naziv foruma? | Kockasti svet | | 0% | [ 0 ] | Svet kocki | | 10% | [ 1 ] | Kockasta družina | | 80% | [ 8 ] | Kockasta Srbija | | 0% | [ 0 ] | Kocka je složena | | 10% | [ 1 ] |
| Total Votes : 10 | | Poll closed |
| Author | Message |
---|
Jony Prah Tvorac 5000-tog i 7000-tog posta
Posts : 381 Join date : 2012-03-05 Age : 26 Location : Zagreb
| Subject: Novi naziv foruma Wed Mar 13, 2013 11:29 pm | |
| Neke ideje LegoLovera i mene za novo ime foruma zbog ove zamrzlame. Ipak ćemo morati raditi novi poll, jer nisam znao da se mogu dodavati pitanja, ali sve jedno dodajte prijedloge, pa se napravi novi poll, a ovaj može u smeće.
Last edited by Jony Prah on Thu Mar 14, 2013 5:41 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : Nisam znao da se poll ne može mijenjati...) | |
| | | Majki
Posts : 306 Join date : 2012-04-12 Age : 26 Location : Belgrade
| Subject: Re: Novi naziv foruma Wed Mar 13, 2013 11:56 pm | |
| Po meni,Kockasta druzina je ok | |
| | | LegoLover Tvorac 6000-tog posta
| Subject: Re: Novi naziv foruma Thu Mar 14, 2013 1:51 am | |
| Meni se sviđa Kocka je složena. | |
| | | Profa21 Tvorac 2000-tog, 3000-tog i 8000-tog posta
Posts : 1027 Join date : 2011-10-22 Age : 40 Location : Novi Beograd
| Subject: Re: Novi naziv foruma Thu Mar 14, 2013 2:56 pm | |
| Ja bih voleo da se forum zove Kocke Srbija. To je samo zamena reči Lego u Kocke, što je po meni logično. Može i Kockice Srbija. Ja sam ih uvek tako zvao: Lego Kockice Ja još uvek nisam glasao, a od ponuđenih imena bih glasao za Kockasta Srbija. | |
| | | Ђапето
Posts : 33 Join date : 2013-03-12 Location : Косово и Метохија
| Subject: Re: Novi naziv foruma Thu Mar 14, 2013 3:41 pm | |
| Још увек се двоумим око назива, али гласаћу сигурно.
Свиђа ми се са дружина али мислим да треба да има у називу коцка или коцкица пре него коцкаста јер ми се чини да се чешће уносе појмови коцка и коцкица па су веће шансе да се у претраживачу понуди и овај сајт на задати појам, или се варам пошто ми ово прича око сајтова није јача страна? | |
| | | Jony Prah Tvorac 5000-tog i 7000-tog posta
Posts : 381 Join date : 2012-03-05 Age : 26 Location : Zagreb
| Subject: Re: Novi naziv foruma Thu Mar 14, 2013 5:22 pm | |
| - Profa21 wrote:
- Ja bih voleo da se forum zove Kocke Srbija. To je samo zamena reči Lego u Kocke, što je po meni logično. Može i Kockice Srbija. Ja sam ih uvek tako zvao: Lego Kockice
Stavio bih ja tako nešto, ali ime "Kockice" su već zauzete i mislim da bi bilo bolje da je neko originalnije ime. | |
| | | Ђапето
| Subject: Re: Novi naziv foruma Thu Mar 14, 2013 6:21 pm | |
| Нисам баш упућен у аутроска права али ако је то тачно онда је јако труло да нико више сем Коцкица нема право да користи у свом називу реч коцкица. У сваком случају треба проверити како то иде око ауторских права то што је нешто труло не значи да није тачно, ако тога нема као кршења ауторских права реч коцкица је прва и најчешћа реч овог хобија и по мени прави избор у том или неком другом падежу, коцкица или коцкице.
Ако је тако онда треба да гледате да ви присвојите само за себе реч КОЦКА или КОЦКЕ па да више ни један клуб или форум из било које земље која користи реч коцка не сме сем вас да користи реч коцка.
У ствари чини ми се да и Словенци имају назив коцке или тако нешто , и сигурно још по неки клуб из словенских земаља, додуше у другом облику али то је та реч, тако да то може да иде у недоглед и треба све проверити.
Што се тиче оргиналности то је оно право али да буде и доста честа реч. Мислим да су Скоцкани одрадили прави посао, ако успете то, то би било најбоље!
Имати реч Коцкице у називу није баш оригнално јер је то већ неко урадио али и сам назив коцкцие уопште није оригиналан уствари то је најнеоригиналнији назив за један лего клуб али најкомерцијалнији и најсентименталнији по мом виђењу, назив најчешће речи у овом хобију и речи коју смо прво научили кад смо почели да се играмо са лего коцкама.
Око права стварно треба проверити, није ми логично да неко има право на реч, на назив да али реч. Колико на Bricklink-у има продавница да и свом називу има реч brick или stein. Ваљда би се неки Шваба досетио да назове радњу stein или Енглез brick и кажу рођаци ово је наша реч а ви сад смислите себи назив без ових речи и будите оригинални, ако неко има дара за бизнис онда је то Западна Европа, е сад да ли је то тако треба проверити. | |
| | | MasterHaosis Vlasnik Sajta
| Subject: Re: Novi naziv foruma Thu Mar 14, 2013 9:37 pm | |
| Đapeto, evo, sastavio sam ti dva posta, da ne budu razdvojena jedan za drugim bez potrebe, a i slična su i veoma informativna. pa je lakše da se čita. - Ђапето wrote:
- Нисам баш упућен у аутроска права али ако је то тачно онда је јако труло да нико више сем Коцкица нема право да користи у свом називу реч коцкица. У сваком случају треба проверити како то иде око ауторских права то што је нешто труло не значи да није тачно, ако тога нема као кршења ауторских права реч коцкица је прва и најчешћа реч овог хобија и по мени прави избор у том или неком другом падежу, коцкица или коцкице.
Da, to baš moramo da obratimo pažnju oko autorskim prava. - Ђапето wrote:
- Ако је тако онда треба да гледате да ви присвојите само за себе реч КОЦКА или КОЦКЕ па да више ни један клуб или форум из било које земље која користи реч коцка не сме сем вас да користи реч коцка.
I to je tačno, u tom slučaju bismo nešto originalno morali da smislimo. - Ђапето wrote:
- У ствари чини ми се да и Словенци имају назив коцке или тако нешто , и сигурно још по неки клуб из словенских земаља, додуше у другом облику али то је та реч, тако да то може да иде у недоглед и треба све проверити.
Verovatno je kao što ti kažeš. To stvarno neznam, kao što sam onamo pomenuo u temi, ne pratim dešavanja sa strane. - Ђапето wrote:
- Што се тиче оргиналности то је оно право али да буде и доста честа реч. Мислим да су Скоцкани одрадили прави посао, ако успете то, то би било најбоље!.
Znam, pa i mi smo učestvovali u izboru imena. Bili smo svi zajedno na legolandu nekada davno. Pitaj dugmenceta o tome, neka ti objasni, seća se on sve šta i kako. I mi smo ove godine slavili trogodišnjicu, samo što smo mi stariji od vas dva meseca. pre smo se odvojili odande, ali je vaša ideja kluba starija, jer datira još do kste bili tamo. To će dugmence da ti objasni. - Ђапето wrote:
Око права стварно треба проверити, није ми логично да неко има право на реч, на назив да али реч. Колико на Bricklink-у има продавница да и свом називу има реч brick или stein. Ваљда би се неки Шваба досетио да назове радњу stein или Енглез brick и кажу рођаци ово је наша реч а ви сад смислите себи назив без ових речи и будите оригинални, ако неко има дара за бизнис онда је то Западна Европа, е сад да ли је то тако треба проверити. Pa baš mi je Jan preporučio da koristim ime ,,Brick Serbia". neznam da li je znao da to u bukvalnom prevodu znači ,,Kocka Srbija" a već ima kocka.rs Objasnio sam mu to. | |
| | | Ђапето
| Subject: Re: Novi naziv foruma Fri Mar 15, 2013 12:37 am | |
| Не знам јесте ме добро разумели нисам хтео да паметујем нити неке придике да упућујем, или сад да нешто истакнем Скоцкане, не знам колико сам од помоћи али хтео бих да дам свој скромни допринос и да подржим екипу овде. Сви легољубци у Србији који су успут томе већ годинама посвећени, имају форум и такмичење, који промовишу овај хоби и лего коцке, имају моје поштовање и подршку.
Хтео сам да ставим акценат на две ствари комерцијала и оригиналност као по мом мишљењу два кључна критеријума.
Друто што сам хтео да истакнем да нисам сигуран да неко има право или монопол на реч као што је коцкица или коцка у било ком падежу или енглески brick и да је по мени легитимно да се користи реч што би уствари потврдио и овај Јанов став који си навео, у супротном само би рецимо на БЛ једна радња смела да се зове brick а остале да не користе ту реч што није случај. | |
| Subject: Re: Novi naziv foruma Fri Mar 15, 2013 12:46 am | |
| Da da, razumeo sam te. Ako samo ti piši. Što više informacija to bolje. Hvala na podršči. Ali ono što nismo mogli da ne primetimo, to je tvoje ime ispisano ćirilicom. Baš je upadljivo. Ajde i ostali koji se niste priključili. Napišite koje ime biste voleli, ili podržite već postojeće predloge. | |
| | | Ђапето
| Subject: Re: Novi naziv foruma Fri Mar 15, 2013 1:03 am | |
| На жалост ћирилица је угрожена иако је наше прво писмо али она код мене не искључује латиницу, коју такође знам и мислим да нам је то богатсво што можемо да пишемо са два писма с тим да не заборавимо ко смо и одакле смо. Посебно сад, и данас у XXI веку на територије просвећене и напредне Европе поједини зли људи систематски руше наше гробове и цркве које већ 1500 година стоје нa истом месту, што то раде него да нас избришу као да никад тамо нисмо ни постојали.
Јел има неки приближни рок до када би требало да се гласа? | |
| Subject: Re: Novi naziv foruma Fri Mar 15, 2013 9:49 pm | |
| Ej nema, trenutno smo u nekim problemima zato niko ne postuje ali rešiće se brzo. | |
| | | Hexx
| Subject: Re: Novi naziv foruma Mon Mar 18, 2013 8:06 pm | |
| Mastere retardu nijedan, zašto ne mogu da pišem privatne poruke? Kako misliš da ti odgovorim na ono što si me pitao u svom postu od 5 kilometara ako nakon njega zatvoriš temu i oduzmeš mi pravo pisanja poruka?
Eto sam si dao odgovor zašto si izuzet iz priče za novi forum - zato što si užasno nesaradljiv, zloupotrebljavaš moć koju imaš kao moderator i ne slušaš nikoga osim sebe.
| |
| | | Ђапето
| Subject: Re: Novi naziv foruma Mon Mar 18, 2013 8:43 pm | |
| Није коректно називати неког ретардом на форуму или јесте, јел то нешто говори и о нашем односу према другима?
Приватне поруке могу да се злоупотребе па да неко чланове форума лажима придобије себи и да форум користи да би направио свој нови форум, тако да ако се то десило нормално је да буду блокиране поруке.
На крају тешко да је Мастер тиранин, човек је чак дао да се гласе о имену клуба, чак ни име клуба не контролише и оставља члановима да одлуче!!!
За то што се овде десило други би поделили банане а он је пустио да покупе ствари и да иду, зар то није коректно? Зар то раде тирани?
Неко мора с друге стране да води форум и спречи злоупотребе и то је на свим форумима, нарочито у оваквим ванредним ситуацијама где се погодности форума користе за рушење форумске заједнице. | |
| | | Guest Guest
| Subject: Re: Novi naziv foruma Mon Mar 18, 2013 9:22 pm | |
| Molim bez vredjanja i bez sirenja neke price.
Sa druge strane, sprecavanje privatnih poruka nece spreciti nista, osim sto moze da nervira ljude - stoga je to samo bio nepromisljen potez koji moze samo da pogorsa stvari
No sta ja znam, izgleda da svi drugi poznaju ovaj forum bolje od mene |
| | | Ђапето
| Subject: Re: Novi naziv foruma Mon Mar 18, 2013 9:55 pm | |
| Додао бих и изношење правих чињеница а не некаквих разлога који вређају интелигенцију посетилаца овог форума.
Чињеница је да поруке могу и да су вероватно коришћене за урушавање ове заједнице, по речима Хекса имамо нови форум а Мастер је изузет.
Чињеница је да Мастер дао на гласање о имену форума што је висок степен демократије а не тираније или не мислимо на исту демократију и тиранију.
Чињеница је да би у 99% случајева они који су урушавали форум заједницу попили банану и не би им се дозволио приступ форуму да покупе оно што су качили раније.
Истина се базира на чињеницама, не на симпатијама и антипатијама, ја познајем чињенице које сам изнео па сам зато и написао, кад будем овде чуо или увидео неке нове али праве чињенице онда ћу доносити и друге закључке.
Вређање Мастера и сатанизовање овде после свега је максимално некоректно да не кажем неку тежу а прикладну реч при томе то се не заснива ни на једној изнетој правој чињеници , што је максимално негативна реклама за све оне који то чине а не за Мастера. | |
| | | Guest Guest
| Subject: Re: Novi naziv foruma Mon Mar 18, 2013 10:23 pm | |
| Ja se jos jednom izvinjavam sto sam se mesao u temu
nisam pominjao da se iznose cinjenice ili fikcije, i jesam zamolio da se ne vredja vise |
| | | Hexx
| Subject: Re: Novi naziv foruma Mon Mar 18, 2013 10:55 pm | |
| Brate Đapeto, nemoj da dolaziš i da pametuješ jer si i ti ovde da bi pridobio ljude za svoj klub Samo gledam kako ste se svi skockani sjatili ovde da bi odvukli ono članstva što možete odavde Što je ok Samo nemojte onda da se frljamo sa tim da ja lažem. To što je Master izuzet uopšte ne treba da bude problem, jer ja kao i ti ili bilo ko možemo da biramo s kim ćemo da se družimo ili udružujemo, isto tako, niko ne laže, nisam ja u fazonu "dođite na moj forum i daću vam sto maraka", postojaće opcija, poziv je otvoren, niko ne mora da prihvati To što je stavio jednu sitnicu na glasanje ne govori o karakteru Mastera, ja pričam o stvarima koje su se konkretno desile više puta, a evo sada i (između ostalih) meni. A to je to da ispriča gomilu nekih stvari, postavi pitanja konkretnim ljudima i zatvori temu. Ono "ja sam svoje rek'o i moja će biti poslednja" princip. Na sve to, eto blokirao mi je i poruke, da ne širim laži i izdajničku propagandu Uostalom, represija je uvek najbolje oruđe demokratije, zar ne? | |
| | | Ђапето
| Subject: Re: Novi naziv foruma Mon Mar 18, 2013 11:43 pm | |
| Већ видим отвореност и добродошлицу за све на том новом форуму, посебно ако размишљају малко другачије То са гомилом смајлија ми је однекуд познато ; ) Овде се осећам добродошао јер ниси ти домаћин него је овде домаћин Масер али не тиранин како га ти представљаш него неко ко води ово колико видим на демократичан начин. То што се десило теби овде десило би ти се још горе да није Масер коректан, добио би бананчину само такву а не блокаду на злоупотребу порука, тако да ти то није никакав аргумент а то сам ти већ написао. Рецимо случај који знам са овог форума од раније а чини ми се да је неко из новог форума помињао Ангели који је светско име, како он то стално истиче, је овде добио банану вероватно и на то мислиш, стварно велики мокер, шта велки врхунски, али он је то добио и на Eurobricks-у то је озбиљна институција светска, где се он мислм и прославио са крацијама и на другим светским сајтовима, да није и Eurobicks тиранска и непрофесионална ораганизација или није испоштовао нека правила лепог понашања? Нисам ја једини члан форума који је члан другог клуба него је то и Џони који је члан Коцкица из Хрватсе. Он баш сада пуно ради за ову Коцкасту Дружину овде и ја се трудим, иначе бих као и ти пљувао овде по Мастеру и причао како треба да иду тамо и тамо. Овде причам у лично име, ето иако сам члан Скоцканих могу да идем на друге форуме а да ништа не одговарам клубу, имам аутономију, и ко се сем мене сјатио овде? Дугме као потпредседник се јавио само да демантује пљување по Скоцканима које не знам чему? Кога су то и чиме Скоцкани задужили да их неки овде пљују? Да су они криви за промену назива форума? Када полицајци траже кривца за убиство они гледају ко је имао мотив и које највише профитирао од убиства? Да ли је неко од овог профитирао и имао мотив да гаси? Скоцкани? Ја бих типовао на неку другу екипу? Кога да врбујем па 95% чланова форума Легосрбија су већ одано чланови форума Скоцакних Морам признати да си вицкаст Сви ставови које сам изнео и моја активност су моји лични, имам ту слободу на личан став и ативност, када клуб има нешто ја за то нисам овлашћен него неко од потрпдседника Скоцканих који то и наглашавају када се обраћају на другим форумима. | |
| | | Hexx
| Subject: Re: Novi naziv foruma Tue Mar 19, 2013 12:05 am | |
| Sad ti izvrćeš moje reči, niti sam pljuvao Skockane, niti je problem da neko bude član nekog drugog kluba ili foruma, pa ja prvi sam aktivni član i ovde i foruma skockanih već 2 i više godine! Bio sam vam na izložbama, upoznao nešto članstva i to su sve ok ljudi. Rekao sam da pretpostavljam da ste ovde da biste vrbovali osipajuće članstvo za vas i isto tako sam rekao da je to ok, jer što biste se inače registrovali/aktivirali na forumu za koji znate da će biti ugašen. A nemam problem s tim jer forumi nisu ekskluzivni, kao - možeš biti član više od jednog Konačno, ideja o novom forumu nastala je tek nakon toga što se ovde javio Jan iz Lego-a. A to je to što se mene tiče, ne mora me niko banovati, sam idem | |
| | | Guest Guest
| Subject: Re: Novi naziv foruma Tue Mar 19, 2013 2:18 am | |
| Ko je upšte taj "Maser", da li daje i tajlandsku masažu?
S druge strane, zar ban može da spreči kopiranje tekstualnog sadržaja? Naravno da ne.
|
| | | Ђапето
| Subject: Re: Novi naziv foruma Tue Mar 19, 2013 12:04 pm | |
| То шта све бан може нисам сигуран али Мастер ће већ одговорити што је допустио да долазите претпостављам да скидате са форума неке ствари или је можда лакше тако него копирањем. Поновићу виц: Кога да врбујем кад је 95 можда су и сви већ одавно чланови форума Скоцканих и често су тамо Стварно је добар виц! Овде сам у своје личнчо име да браним и подржавам неког ко је у тешким околностима и ко ми је указао гостопримство, Мастер и екипа овде, не да нападам и вређам. Нисам овде да разграђујем и уништавам, него да градим и стварам у ванредној и тешкој ситуацији у којој су моја браћа по легу. Овај форум неће пропасти и оно што не видите јесте настајање новог форума који ће бити редизајниран и бити још бољи и екипа која ће се организовати још боље и ја ћу помоћи легобраћи у невољи а то ће се већ чути и видети. Као што сам рекао нисам једини који помаже а да сам члан неког клуба или форума другог то је и Џони члан Коцкица из Хрватске коме свака част на раду и подршци. Доста и превише сам писао, рекао сам шта сам имао да кажем у своје име. Свако добро и желим свима успеха и задовољства у овом нашем зеједничком хобију! | |
| | | Guest Guest
| Subject: Re: Novi naziv foruma Tue Mar 19, 2013 12:10 pm | |
| Ban ne može ništa ako je čovek odlučan da završi ono šta je namerio. A to što je master izuzet i što se pita da li je zaslužio, e pa jeste zaslužio je, nek se preispita i vidi šta je radio ranije i zašto je do ovoga došlo.
Pozdrav |
| | | Ђапето
| Subject: Re: Novi naziv foruma Tue Mar 19, 2013 12:42 pm | |
| Стварно бих да завршим ову причу, мада ја сам маратонац у овим стварима и могу до бессвести посебно ако неко даје добар темпо Моје мишљење је да оно што се MasterHaosis-у као домаћину овог форума десило нико није заслужио, па чак ако је и тако лош као што неки тврде, на основу чињеница које ја не знам, нити сам и једну чуо, а знам доста оних чињеница, које сам и изнео, које иду у његов прилог као коректне особе. Један део екипе је и остао уз њега због тога претпостављам. Иако имам потребу да помогнем неком у невољи и потребу за истином и чињеницама, и алергичан сам на вређање и неистине, стварно нећу више, нисам ја адвокат ни од кога, нека остало каже MasterHaosis када дође. Поздрав | |
| | | Guest Guest
| Subject: Re: Novi naziv foruma Tue Mar 19, 2013 1:05 pm | |
| Kad smo kod istine: Zar nisu skockani banovali mastera na legoland forumu? Koji deo ekipe? Ja ne vidim ko je od administracije ostao uz mastera osim njega samog?
|
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Novi naziv foruma | |
| |
| | | | Novi naziv foruma | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |